Ägghalvor med räkor och citronKlassiska ägghalvor är aldrig fel! Här förstärkta med citronrasp. Bra bufférätt! Du behöverReceptet är för 4-8 personer.
Gör så här:Skala och dela de kalla äggen i två halvor. Lyft ur gulorna med en tesked och mosa dem tillsammans med en matsked majonnäs och citronraspet. Fördela blandningen jämnt på alla ägghalvorna. Lägg en liten klick majonnäs på varje ägg och toppa med två väl avrunna räkor. Dekorera med en kvist persilja eller dill. Strö lite flingsalt över och droppa några droppar citronsaft på varje ägghalva precis före serveringen. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! RabarberRabarbertiderNu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins? EfterrätterKlassiskt!Efterrätter kan vara stora konstverk, perfekt komponerade och fint dekorerade. Men en klassisk, rejäl efterrätt kan många gånger passa minst lika bra. Många äldre rätter är både lättlagade och fungerar bra till vardagsmaten. Laga en god Ris a la malta som avslutning på middagen, eller prova den gammaldags efterrätten Änglamat till helgen. Kanske en god Frukmaräng, en smakrik Saffranspannkaka eller en lättlagad Mannagrynspudding. Klassisk och enkelt brukar sällan vara fel! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|